sâmbătă, 10 octombrie 2009

“ANALISTII” LUI TIBI CONDREA

In Romania, de cand cu talk show-urile, a aparut o noua moda, cea a analistului politic.
Pana de curand, Vrancea nu se integrase in acest curent fashionist. Dar a aparut el, numai el, unicul si cel mai beton realizator de emisuni televizionate: Tibi Condrea.


Asa ca, intr-o nasparlie zi de toamna, pe cand vizionam emisiunea moderata de Tiberiu, ce descopar?
SOC SI GROAZA!!!
Tibi, la care eu ma uitam ca la Divertis, a identificat analistii din Vrancea si i-a adus la televizor. Sa mor de inima, nu alta!
Speram sa fie vreun profesor de stiinte politice de la un centru universitar din Focsani sau ma gandeam ca l-a adus pe Cristoiu...
Stupoare, insa! ANALISTII POLITICI DESCOPERITI DE TIBI ERAU CORNELIU CONDURACHE SI RADU BORCEA.
Radu Borcea, redactor sef la o gazeta de perete, are legaturi multiple cu analiza politica…) Nu radeti, va rog!
 Despre domnia sa se spune ca a fost tamplar (cica muncea pe la o fabrica de mobila), cursant la “Stefan Gheorghiu” si secretar cu propaganda in regimul comunist. Dar astea sunt doar barfe, rautati si zvonuri. Si daca asa ar sta lucrurile, care-i problema?
Ceausescu a fost cizmar si a ajuns presedinte. Becali a fost oier si acum e europarlamentar.
La o adica, de ce nu poate si Radu Borcea sa fie analist? Doar SNSPA s-a ridicat pe “cenusa” fostei Academii “Stefan Gheorghiu”.
In privinta domnului Corneliu Condurache, legaturile cu analiza politica sunt clare. Domnia sa este fratele lui Daniel Condurache, personaj cunoscut si apreciat in mediul universitar si jurnalistic iesean. Ca doar asa a ajuns, din cate se pare, din inginer electrician “mare” (am pus ghilimele fiindca ma refer la statura) jurnalist.
Mai mult, directorul Ziarului de Vrancea pare sa stie ca a fi analist inseamna sa iti pui musai vesta, dupa modelul Cristoiu. Si cum socrii lui Condurache locuiesc in vecinatatea casei parintesti a analistului politic number one al Romaniei, jurnalistul vrancean a invatat sa se imbrace si sa vorbeasca ca acesta.


Ma intreb daca a fi frate cu Daniel Condurache si a te fi intalnit cu Cristoiu, cand ai fost in vizita la socri, e suficient ca sa te numesti analist?
In cazul asta, sa moara mama daca nu sunt actor! M-am intalnit si eu cu Dichiseanu in gara la Adjud. Plus de asta, am o vara actrita.
Asa ca Tibi, sa ma chemi in emisiune sa discutam depre conditia actorilor vranceni!

P.S.: Daca vreti sa invatati cum se face analiza politica, stimati jurnalisti, cititi “Morometii”! Si dumneata, draga domnule Corneliu, suna-l pe fratiorul matale sa iti explice cu ce se mananca analiza politica si care este rolul analistilor politici. Poate asa nu o sa te mai faci de ras in fata lui Adrian Neacsu prin emisiunile moderate de Tibi Condrea (la care eu ma uit ca la Divertis).