duminică, 8 noiembrie 2009

PNL CU CRIN IN FRUNTE!


Ataca-ma, imi face bine!
Mitingul liberal, organizat in Focsani, m-a facut sa realizez de ce Sapunaru nu a reusit sa marcheze niciun gol in lupta cu seful judetului.
La un eveniment organizat pentru candidatul PNL la Presedintia Romaniei, liberalii scandau: “Oprisane nu uita, Vrancea nu-i feuda ta!”
M-am intrebat: Crin nu se mai bate in sabii cu Geoana? Adversarul lui e Oprisan?
Acelasi discurs l-au avut liberalii vranceni si in timpul alegerilor locale. Si nu numai ei.
Toti candidatii la functia de primar al municipiului Focsani nu il atacau pe Bacinschi, ci pe Oprisan.
Ce au reusit sa faca? I-au intarit imaginea sefului judetului in ochii vrancenilor.
Asa se intampla si cu Basescu (si aici rezonez cu BDV). Toti candidatii la functia de presedinte al Romaniei il au ca adversar pe Base. Proasta strategie!
Daca as fi fost in locul lui Crin, atunci cand l-au fi intrebat ziaristii ce raspuns da la propunerea actualului presedinte de a forma un Guvern PNL-PD, as fi replicat: Cine e Basescu? Nu-l cunosc!
In politica, insa, o asemenea atitudine este de neconceput.
Acesta este unul dintre motivele pentru care Basescu conduce in sondaje (dupa toate scandalurile) si pentru care Sapunaru nu va ajunge niciodata Oprisan.

Tratamentul PNL pentru boala sistemului sanitar romanesc
Mitingul liberal l-a adus la Focsani si pe Eugen Nicolaescu, care s-a intalnit cu medicii vranceni si le-a cerut “sprijin si consultanta in privinta promovarii unui proiect de lege privind preventia in sanatate” (conform Ziarului de Vrancea). Eu ma gandeam ca a venit sa le explice cadrelor sanitare de la Spitalul Judetean de ce nu le-a dat bani pentru functionare, salarii, medicamente si a aruncat sute de milioane de euro pe proiecte pentru niste “spitale de hartie”, in perioada guvernarii PNL.
Daca as fi participat la intalnire, l-as fi intrebat pe Crin daca este de acord cu modul in care a cheltuit fostul ministru banii sanatatii? Si as fi fost curios daca l-a intrebat pe Nicolaescu unde s-au dus fondurile pentru “proiectele de spitale”? Pe crini pentru doamna Antonescu, cumva?


As fi vrut sa stiu si daca Eugen Nicolaescu va ocupa un post intr-un Guvern PNL, in cazul in care Crin ar ajunge Presedinte al Romaniei. Ar fi contat pentru mine, fiindca nu stiu, inca, cu cine sa votez.
Pentru ca vreau spitale moderne si nu proiecte facute de “firme de casa”, aruncate in bratele medicilor, care trebuie sa se ocupe de sanatatea vrancenilor si nu de cautarea unor surse de finantare. Si pentru ca nu mai vreau spitale insalubre (in care te internezi cu o boala si te externezi cu trei) si medici insensibili la suferinta pacientilor.
Nu vorbesc din auzite. Am vazut cu ochii mei tratamentul la care sunt supusi bolnavii in spitale si am trait umilinta de a fi pacient in Romania.
Daca Nicolaescu este raspunsul lui Crin pentru sistemul de sanatate din Romania, stiu sigur ca nu am sa ii acord votul meu.
Desi era pe lista mea de optiuni.
Nu de alta, dar tin si la santatea lui Paraschiv Usturoiu si nu vreau sa-l vad din nou in fibrilatie, in incercarea de a o da jos pe Mihaela Radulescu de pe panoul din fata catedralei.