miercuri, 18 noiembrie 2009

HIGH-LIFE VRANCEAN



Lumea buna a Vrancei este intesata de barbati maritati.
Stati, nu va revoltati si nu aruncati cu Vacheron Constantin in calculator, ca va explic!
Se ia una bucata barbat aratos sau nu, fara prea multi bani, dar ambitios. Se instruieste bine in arta aburelii mintilor feminine si a acceptarii ideii ca banii fac sotia perfecta. In final, dupa un o perioada de formare la scoala vietii, acest personaj ajunge sa nu mai vada cosuri, colacei de grasime, vergeturi sau alte defecte feminine si sa se ghideze dupa principiul: „ii pun poza cu Madonna pe fata si nu mai conteaza”.
Odata ajuns la acest nivel, poate sa iasa la vanatoare. Si cum este un tip instruit nu se va arunca, precum toti fraierii, la fotomodele, ci va avea in vizor fetele din “high – life”. Iar daca nu a lipsit de la nici un curs si nu a ratat nici un seminar la scoala vietii, reuseste sa puna mana pe una bucata tipa care poate purta, sa zicem, numele de Rosca.
Ce face personajul nostru? Isi pune la bataie toate cunostintele, scoate poza cu Madonna si o cucereste pe fata. Urmeaza o nunta ca in povesti, in care mireasa va fi el.
Fiindca am uitat sa va spun ca prima lectie predata acestor baieti este „cum sa accepti ca te vei marita si ca nu te vei insura niciodata”.
Bine, acum sa nu credeti ca va purta voal si fusta. Barbatul care se marita se deosebeste de altii prin faptul ca preia numele celei pentru care renunta la burlacie. Dupa casatorie, pentru personajul nostru, tot ce este al sotiei este si al lui.
Insa, misiunea lui nu se opreste aici. Incepe activitatea de lobby. Sotia trebuie convinsa ca tatal ei, mare scula pe bascula trebuie sa il transforme in om de afaceri, intreprinzator sau director.
Aici, personajul nostru nu da niciodata gres, fiindca stie ca, in acest fel, isi asigura intrarea in lumea buna. Dupa acesta etapa, toti ceilalti vor fi pentru el niste fraieri, pe care ii va umili cu masinile, casele, afacerea, banii familiei al carui nume il poarta.
Musai trebuie sa se poarte astfel. El trebuie sa uite complete cine a fost, pentru a putea sa devina demn de numele pe care il poarta.
Si uite asa, dupa ani si ani, personajul nostru poate ajunge la masa cu un candidat la presedintie.
In ce calitate? De om de afaceri, capabil sa isi dea cu parerea despre economie, de model de reusita prin forte proprii. Si niste baieti, sa zicem de la Money Channel, care „vorbesc afacereza” si au, cel mai probabil, studii solide de economie, ajung sa se uite in gura lui.
Si pana la urma, care-i treaba?
El e un nume, e cineva, un important de la care ar trebui sa isi ia notite. Daca nu vor sa ramana niste amarati, ce vor trai toata viata din rate si vor lasa in urma lor datorii, in loc de conturi groase, case si averi, pe care le va toca un alt baiat/fata instruit/a la scoala vietii.
Pentru ca asa e legea firii: ceea ce semeni, aia culegi.