sâmbătă, 13 februarie 2010

Ciocu' mic, domn’ profesor!

Am discutat ieri cu un prieten, bugetar in Focsani (vazui ca societatea romaneasca este impartita in bugetari si privati). Mi-a atras atentia asupra unei postari a unui intelectual de clasa noua, unicul aparator a lui Cristinel Irimia, prietenul pisicilor si a lui Hitchcock (Cristi stie…). Ma intreba pana unde poate merge ipocrizia?
Imi povestea si ca sistemul de salarizare a lui Boc il va aduce in situatia de a nu-si mai putea plati datoriile de la o luna la alta. Avea o singura bucurie: ca iesim din iarna si o sa ii scada factura la intretinere.
Mi-am promis ca nu voi citi, dupa aceasta discutie, punctul de vedere a lui domn’ professor despre Berceanu, pentru ca as fi avut o reactie demna de un cioban.
Am facut-o cateva zile mai tarziu. Nu am fost surprins, pentru ca asa reactioneaza un pseudointelectual. Acest personaj, intrebat daca are coloana vertebrala, va raspunde afirmativ, dupa ce se va pipai pe spate.
Fata de cele scrise de domn’ profesor, am a spune: ciocu' mic! Stiu ca nu o sa supere, pentru ca e o expresie draga devoratorilor de portocale.
Se poate, domn’ professor sa te schimbi dupa cum bate vantul? Nu scriai mata, cu doar cateva luni in urma, ca il votezi pe Basescu? Nu aruncai cu sageti portocalii in toti “scriitorasi de pe bloguri”, al caror unic scop, din punctul tau de vedere, era „de a manipula si de a crea o atitudine de vot anti-Basescu, bazata exclusiv pe sentiment”? Nu erai pornit rau de tot impotriva formatorilor de opinie, “care vad doar paiele din ochii lui Basescu si nu observa barnele din ochii celorlalti”?
Eu am incredere in inteligenta matale si nu cred ca ai pus stampila in necunostinta de cauza. Or, daca l-ai votat, inseamna ca i-ai legitimat si faptele.
Basescu a aprobat actual formula de guvern, din care face Berceanu. Ba mai mult, inainte de a te duce la vot, tot Base sustinea Guvernul din care faceau parte Berceanu, Udrea sau Videanu.
Asa ca esti ultimul in masura sa il judece pe Berceanu, pentru ca te desconsideri. Eu zic sa faci liniste. Si ciocu mic, fiindca prietenii tai sunt la putere.
Daca mergi prin gropi, nu te plange! Tu ai ales asta. Si nu numai pentru tine, ci si pentru mine. Daca salariul tau va fi din ce in ce mai mic, nu boci! Fii barbat si accepta!
Nu fa gargara, deschide bratele larg (era sa spun gura, dar nu zic, ca nu-s cioban) si primeste ce iti ofera presedintele tau. Si nu fa gargara! Strange din dinti si zambeste! Tu ai ales sa ti se intample toate acestea.
Si un sfat din toata inima, in loc de final: cand te va intreba cineva daca ai coloana vertebrala, nu te mai pipai pe spate…)